stallva.blogg.se

Stall Victoria Almgren "on tour"

The end of the road

Kategori: Allmänt

Efter tre dygn på vägarna anlände vi äntligen till stallbacken 02.43 på torsdagsmorgonen. De drygt 280 milen kändes väldigt mycket längre på vägen hem än för en månad sedan, jag antar att det beror på att det är uppförsbacke?

Hästarna var nog gladast att vara hemma igen. En lerig hage i Torp smäller lite högre än den spanska våren, iaf om man frågar Cadenza :)

Glada var vi också att återse vår team-medlem Joel, han jobbar hårt som vanligt. Här är det Cover Boy S som förbereds inför hingstvisning.

Ingen rast och ingen ro, tillbaka till vardagen och full satsning på resten av det fyrbenta gänget - här 5-årige Fashion Mint. 


Detta har vi saknat! Riktig mat på "Lilla köket". Den där spanska "tonfisk och öl-dieten" var lite enformig i längden... ;)


Det straffar sig att retas med fotografen.... ;) 

Nu är vi laddade till tänderna för resten av säsongen och stallet är fullt till bredden och lite till - visste ni förresten att man visst kan ha tävlingshästar på lösdrift? Kom hit och kolla så får ni se :) 

Victoria sammanfattade för övrigt vårens tävlingsplanering som "lite hysterisk" - jag anar vad det egentligen betyder... ;) Men en tävlingsfri helg ska det visst finnas innan Falsterbo och som av en händelse sammanföll den med "Kung i baren" på Harrys - tack Ridsportförbundet för den planeringen! 

Bloggen tar nu paus på obestämd tid men vem vet - när ni minst anar det dyker vi upp igen. 

Tills dess - Skål!"Hemma var ligger det någonstans?"

Kategori: Allmänt

Som "Kristina från Duvemåla" sjöng ute på havet (för den har ni väl sett??) Hästarna känner sig nog ungefär lika vilsna vid det här laget.... Nya boxar varje gång man kliver ur lastbilen. 
"Ettan" i Frankrike

Dom verkar iaf ta det med ro och vi tvåbenta trodde knappt våra ögon när vi fick syn på..... VATTENKOPPAR!! :) Efter en snabb överslagsräkning kom jag fram till att vi burit vatten motsvarande 640 hinkar senaste månaden - någon som vill bryta arm?? ;)

I Baden Baden där vi sov över inatt fanns det dessutom gräs - Cyprus trodde inte heller sina ögon.


Och en ganska märklig kamrat som bodde bakom ett draperi - konstigt sa Elmo....


Det bästa med Tyskland!

Nu är det full fart mot Sverige som gäller. På vägen ska vi dock klara av morgonrusningen i Hamburg, pricka färjan i Puttgarden och passera världens tråkigaste vägsträcka mellan Rödby och Köpenhamn.... Jag har dock laddat med P3 - dokumentär och dessutom lovat att sjunga hela "Kristina från D" för Emelie, den är ju 4h så vi ska nog roa oss :)

Nästa gång vi hörs är vi hemma på "Torpamoen" 
Jakten på den försvunna såsen

Kategori: Allmänt

Bjuds det på cocktailparty så är vi smålänningar inte sena att hänga på så igår kväll var det snittar och vin som gällde 

 

Team Sweden på dansgolvet - heeelt ensamma.....

Idag var sista tävlingsdagen och plötsligt flög "ponnyjävelen" i fröken Almgren. Hade satsningen hållit hela vägen så hade Cyprus vunnit sista klassen med hästlängder. Nu fick vi nöja oss med Ipanemas 4:e plats. 

Ipanema kollar in banan och lägger upp taktiken


Banbyggare Astrid och jag satte nästan kaffet i halsen när vi sprang på en riktig "solfjäder" i dagens 130. En sådan har jag inte sett sedan Klubbmästerskspet 1997.... 😉


Vädret har idag varit bästa möjliga så nu har även "Sveriges vitaste ben" antagit en mer grisrosa färg 😀. 


Sen var det GP på stora banan och så här jobbigt var det.... Som vanligt chefen i strålkastarljuset och jag lite mer i skuggan ;) Tyvärr var vi så upptagna av att dricka öl och se snygga ut så vi har ingen aning om vem som vann. 


Nu är det slut..... På bara ett par timmar var nästan alla hästar borta och det blev så här ödsligt. 

Eftersom vi nu gått 8 varv runt Olivas restaurangutbud tyckte vi att det var dags för något nytt. Så vi gav oss ut på den spanska landsbygden. Bara ett par mil bort hittade vi en tysk koloni och har äntligen fått både sås till köttet och riktigt kaffe!! 
Jossan blev glad för sin tyska "glass med chokladsås"

Nu ska vi packa de sista pinalerna och i morgon kl 6 lastar vi hästarna och beger oss norrut igen-Brrrr......