stallva.blogg.se

Stall Victoria Almgren "on tour"

Cancelled!

Kategori: Allmänt

Vad vi tyckte var ett helt vanligt svenskt ösregn (ni vet ett sådant som vi har på ca var 3:e tävling) var tydligen tillräckligt för att spanjorerna helt resolut skulle ställa in en hel tävlingsdag. Där stod vi med flätade hästar och såg snopna ut...... Istället blev det en extra vilodag och vi ägnade oss åt bubbelbad, massage och eftermiddagslur-välbehövligt!

Söndagar är annars partykvällen här nere eftersom mån är vilodag. Vi får väl se vad tant, tant och Emelie vågar sig ut på ;)

Igår hamnade vi bland vita dukar och humrar


Pysseltajm


Jag byggde ett lejon av värsta byggsatsen! Filippa hade förmodligen gjort det på halva tiden....


1,5h till start och Ipanemas mat och sov-klocka har ringt..... Då är det inte mkt annat att göra :P

Och så äntligen den utlovade hästpresentationen!

Loving Ipanema f.2003 e: Quite Easy-Irco Marco. Ägare Solveig Fransson
Mest rutinerad i gänget och ruskigt snabb när hon vill. Plac t.o.m 140

Menuette f.2008 e: Corlensky G-Dammen. Ägare Nielsdotter AB & Victoria Almgren. Ny i stallet med plac 130 och gått både Falsterbo och Breeders med Josefina Gunnarsson. Världens snällaste häst.

Capitol f. 2007 e:Tangelo van de Zuuthoeve-Julius. Ägare Nielsdotter AB
Köpt i Holland och går nu 140 med sikte på Falsterbo. Hatar täcken och önskar sig en tuggleksak när han fyller år.

Cadenza f.2007 e:Carthino Z-Wanderbusch. Ägare Nielsdotter AB. Rödhårig dam med egna åsikter men en tiger på banan och en ängel att hantera. Plac 140 men tycker själv att 160 vore mer lagom! 

CaCa 1242 f.2007 e:Cantos - Calypso. Ägare Nielsdotter AB. Gått unghäst-VM som 5 och 6-åring och nu 140 felfritt, när han inte ser sjöodjur i vattenmattorna.... Den snällaste hingst som gått i ett par järnskor. 

Doge Dogelito f.2008 e:Hip Hop-Come Fast xx. Ägare Nielsdotter AB. Var 3:a på Breeders, gick final i Falsterbo och unghäst-VM 2013. Doge har stallets största fötter som ofta är på fel ställe (på mina tår t.ex....) men bommarna aktar han sig för

Quintus RAA f. 2008 e:Quidams Rubin-Argentan. Ägare Maria Leijon & Victoria Almgren. Bruksprovsetta 2012 och går nu 130 med sikte på Falsterbo. Rädd för spöken och äter gärna longerlinor till lunch men mattes favorit ändå.

Cyprus f. 2007 e:Tangelo van de Zuuthoeve-Lux Z. Ägare Nielsdotter AB. 
Köpt i Holland och går nu 130 med plac. Hör allt, ser allt och vill absolut inte riva några hinder. 

Elmo f.2009 e:Quatro Z- Pinocchio. Ägare Nielsdotter AB. Debuterat 120 felfritt och ska visst åka till ngt som heter Falsterbo har han hört - lite otäckt men spännande! Han ska bara hinna klura ut hur man lyfter alla ben samtidigt....??
100%

Kategori: Allmänt

Tre placeringar av tre möjliga var dagens resultat! Menuette fick dagens guldstjärna efter att ha hoppat strålande och slutat 7:a i 1,20. Cyprus var placerad i sin första 1,30 och även Ipanema hoppade in lite morotspengar. 52 euro rakt in på kontot idag 😄 
 
Snygga rosetter har dom dessutom!
 
I morse var det lite sovmorgon och tävlingsfri fm så vi tog äntligen den där strandturen vi hittills bara pratat om.
 
Doge Dogelito och Capitol tyckte havet var bäst på lite avstånd men en galopp i strandkanten blev det iaf 😄😄😄 Det blir garanterat en repris och då hoppas vi på lite sol också. Dessutom ska vi lura med oss chefen - vi har lovat att hon ska få välja häst. 
 
Jag klarade inte rekordet på 11min men på ca 20 hann jag visst måttbeställa ett par italienska stövlar med strass och graverade initialer- hoppsan! Jag skyller allt på den urtrevlige och charmerande försäljaren Alberto <3 Victoria tyckte dock han var lite i kortaste laget även för mig och jag får väl kanske hålla med.....
 
 
 
Nu ska vi ut och fira placeringarna och dämpa shoppingångesten med en öl eller två. 
 
Glömde visst den utlovade hästpresentationen, den kommer i morgon. 
  


 

Segern är vår, segern var vår......

Kategori: Allmänt

FAN! Ja man får svära när man förlorar segern med 9/100..... Cadenza gick ut som nr 3 och ledde fram till startnr 57 av 60. Men hennes prestation var ju inte sämre för det så vi är nöjda och glada med andraplatsen 😀

Annars har stormandet om möjligt varit ännu värre idag än igår.... I morse trodde både jag och Cyprus att vår sista stund var kommen och att vi skulle sluta våra dagar under ett spanskt stalltält. Det lugnade som tur var ner sig fram emot em så ni där hemma behöver inte vara oroliga - vi har fortfarande bättre väder än ni 😉

För 4:e dagen i rad har nu spanska flaggan hängt på halv stång. Så vitt vi förstår har den dock bara halkat ner och ingen verkar ha haft tid att hasa upp den igen. 

Ny utflykt till shoppingcentret - Min nya "partner in crime" Emelie testar alla attraktioner 😄


Ja du ser rätt - här skålar vi i mjölk..... Det går utför!